Belevenissen

 

 

 

  BACK

 17/01/2005

 23/01/2005

 11/02/2005

 


17/01/2005


G'day mates......... Hee Australie is helemaal top mensen zijn onwijs vriendelijk weer is top en bij deze een aanraader volgens de waansinnig guide. Na dik 20 uur vliegen wordt je dan opgehaald door Danny en Mariska (dat is gewoon een Top gevoel) om dan samen Oud en Nieuw vieren in Sydney aan het begin van je reissie... wat wil je nog meer !!!!! En Sydney is zeker de place to be met oud en nieuw fantastisch vuurwerk en daar na knallen met Armin van Buren .........SUPER!!! Jammer dat we de energie miste om echt te knallen. Hierna ging het een beetje erg snel..!!! Omdat het vervoer naar Melbourne gewoon niet te doen was (Wachttijd van minimaal 2 dagen) en , als we samen wouden reizen we met een tijdschema zaten, hebben we besloten om naar Adelaide te vliegen om daar vandaan naar Kangeroo Island te gaan vanwege de fantastische Aussie Wildlife en dat was gewoon Top voelde met net Jane Fossie(???!!!) Kangaroo's, Wallibie's, Zeeleeuwen, Zeehonden, Leguanen, Oppossums en ga zo maar door het hield niet op. Wel lekker zo al die wildlife aan het begin van je reis heb je dat alvast maar gehad en schrik je er niet meer zo van, en als je dan toch een kangeroo van dicht bij wil bekijken dan stop je gewoon aan de kant van de weg want daar liggen ze bij honderden........ aangereden !!!!

Na The Island adventure was het tijd voor 'The Dessert" gelukkig hadden we de verkeerde 4-Weel drive gehuurd. Volgens de folder was hij geschikt voor 3 pers. dus 4 moet ook kunnen. Fout !!!! Voorin (Airco-section) konden eigenlijk maar 2 pers. redelijk zitten dus moesten er 2 achterin (Non-airco section) dat had nog niet zo erg geweest als er dan gewoon gereden had kunnen worden. Maar nadat we de 4 Weel Drive bijna op zijn kant hadden zat de schrik er goed in, en werd er achterin alleen nog maar op de grond gezeten, zodat je niet naar buiten kan kijken. Polyester dak 50 cm boven je en lekker de Dessert in. (U wilt avontuur, u krijgt avontuur!!!!) Op de weg naar Flinderspark (natuurreservaat) viel het ons al op dat er alleen maar verkeer ons tegemoet kwam en dat we niet werden ingehaald, het werdt gestaagd warmer en de boel werd dorrer en dorrer (Wrong seizoen Mate !!!) Aangekomen in het park kon je er schijnbaar fantastische wandelingen maken maar bij 42 graden leek het ons beter om gaan zuipen by the pool. Volgende dag Aboriginal heilige tekeningen bekeken (2 rondjes op een rots), na een rit van 1,5 uur off road. Sloeg dus nergens op.

Op naar Cooper Peedy het wallhalla van de Opaal industrie midden in de F***** Dessert na een rit van 2 dagen kom je dan aan in een weird dorpje omgeven door hoopjes gruis Welcome at Radeka's undergroud hostel en onderground wou je wel want het was er keihard 63 graden(just sit down en sweat). Nog ff een tour gedaan door Cooper Peedy maar waar dat over ging weet ik echt niet meer want het was gewoon te heet. Dus na 2 dagen wil je er ook wel weer weg. HUP..... die wagen in en op naar de ULuru of tewet Ayers rock, en hier heb in mijn geloof in de Aboriginals verloren allereerst ben je verplicht bij een stilstaande auto in de Dessert te stoppen en als je dat dan doe zitten daar altijd, welriekende Aboriginals, ze vragen om water en benzine of geld voor benzine dus ik denk ik ga eens bij die wagen kijken, Da's gewoon een wagen die daar al jaren staat zonder versnellingsbak en met nog maar een halve motor !!! Ondertussen hadden Dan en Maris de arme man al 20 dollar gegeven maar toen ik weer in de auto zat realiseerde ik met dat we gewoon genaaid waren en dat de Abie's zo zo'n 300 dollar per dag bijverdienen... maar goed !!! Op naar de ULURU en ik moet zeggen een indrukwekkende rotspartij maar voor de rest is het gewoon de Kaasmarkt van Alkmaar alleen laten ze je er VET voor betalen. De enorme aantallen Aboridginal Souveniers maakte dat ik me toch een beetje genaaid voelde ook omdat ik bij de Uluru slechts 1 originele welriekende Aboriginal heb gespot, wel hadden we al een aantal Bushfire's gespot en sommige kwamen gevaarlijk dichtbij.... OEI !!! en het had al bijna een jaar niet meer geregend Dussss... op naar het altijd gezellige Alice Springs. Another Dessert Town wat ongetwijfeld een prachtige stad in de Winter is, maar er is geen water te bekennen hier, en alles is dor en droog. Wel hier de Rock Walliebie's gezien die eigenlijk Balliewie's moeten heten omdat die een partij noten hebben hangen..... Tot aan de grond. Vanaf hier gaan we afscheid nemen van Danny en Mariska zij vliegen naar Brisbane en wij mogen nog 25 00 KM door de Dessert, niet met de 4-Weel drive want het kan te gek ook met de Off-road wegen hier,dus maar een iets kleiner en sneller busje gehuurd want we weten het nu wel met die dessert...!!!!!!! Op naar de kust dan kunnen we ut water in....... 

23/01/2005


G'day mates!

Na een rondje Australie van Sydney-Adelaide-Kangaroo Island-Coober Pedy-Uluru-Alice Springs-Townsville zijn we aangeland in Cairns. Het Marbella van Japan, maar op het moment is het laagseizoen dus weinig oosterse badgasten. Zwemmen in zee doen ze hier niet aan, wegens stingergevaar. Net nu we zo ontzettend zin in een verfrissende duik hadden (na woestijn en 63 graden, wie niet??). Overmorgen gaan we duiken op de Great Barrier Reef. Ik ga voor (de zoveelste) introduik en als het me lukt, misschien zelfs een brevetje scoren. Marcel gaat met een gids 2 echte duiken maken. Bofkont!

Sinds vandaag ziet het weer hier al beter uit. Toen we Queensland The SunshineState binnen reden piste het van de lucht. Een regenbuitje vonden we niet zo erg, alleen zakt het water hier niet weg en stromen de wegen vol. Linke soep op de weg, maar wel weer avontuur. Onze Kangaroobullbar hadden we echt nodig voor al die enorme (wel 10-12 cm grote) sprinkhanen die met 120 km/hr tegen de bullbar gesquished werden. Goor! Vooral die gele hersenen en ingewanden die op het raam gesplashed werden. Overigens is links rijden een bijzondere ervaring. De wipwapper verwarren we regelmatig met de tiktak.

Overigens hadden ze hier vandaag ook but-weer voorspeld, maar gelukkig zijn de Ozzies niet zo'n kei in weersvoorspellingen. Tot nu toe is er nog geen een uitgekomen.

Eergister zijn we op weg naar Cairns de bergen ingereden en hebben daar onder een watervalletje in fris bergwater gezwommen. Gaaf. Een paar honderd kilometer later kwam Mars erachter dat hij zijn JesusNikes daar was vergeten. Gelukkig maar, want die lucht was niet te harden! :-)) Inmiddels heeft ie hele coole flicflocs/plicplocs (?).

Woensdag gaan we hier nog even Australia Day vieren. Als het effe kan met een authentiek OzzieBarbie. Die hebben we nog niet echt gehad. Deze soort van independence day schijnt hier groots aangepakt te worden, dus die pikken we nog even mee.

Na Cairns hebben we nog geen strakomlijnd plan. We gaan in ieder geval richting zuid, maar hoe wat wanneer is nog niet aan de orde. We laten het een beetje afhangen van de wheaterforecasts.... Flexirelaxy dus!

Volgende keer meer nieuws from Oz.
x
Lins en Mars.

 

23/01/2005


 

Hee.., Hee.., news uit Australiejee…. Jezus waar was ik gebleven, sory dat uet ff duurde maar we zijn blijven hangen in de relax modus, het is ook zeer verwarrend allemaal maar we slaan ons er wel doorheen. Enfin Cairns dussss…. Na een dagje en nachtje met de campervan op den camping waren we wel toe aan iets met een airco en zonder musquito’s dus zijn we neergeploft in het YHA. En wat kan je in Cairns allemaal doen behalve shoppen en zweten… een boezoekje brengen aan The great barrier.. dus duikkie geboekt en duiken maar…., nou fantastisch natuurlijk. Voor den insiders: Clownfish, Triggerfish(triggie!!), Butterfly fish, Maori Wrasse(Wally) …kortom heel Finding Nemo maar dan in ut Eggie… En Linsepins is ook naar 7 meter geweest (Het klaren ging goed because nobody smokes here anymore!!! Alleen van dat oostindische is ze nog niet af!!!) Dus die gaat ook haar brevetje halen kunnuh we samuh duikuh. Verder is Cairns niet echt boeiend en omdat er enorm K***** weer op komst was hebben we besloten (geheel tegen de regelementen in en onder protest) een vlucht naar Brisbane te boeken. Over Brisbane >> weinig spannend maar wel een coole broek gescoord<<< dus “Time to move on”en omdat we het touristiche geneuzel wel een beetje zat waren hebben we de Whitsunday’s en Frazier island maar links laten liggen en naar Stradbroke Island gegaan……. GOEIE MOVE!!! … prachtige stranden, kristalhelder water zonder de box jellyfish ( dus je kon er gewoon zwemmen) en heel weinig mensen te bekennen. Het was Time for the relax modus to kick in !!! Dus  ……….RELAX……….RELAX……..RELAX…. is er voor de rest nog wat te doen op ut eiland… Nee helegaar nax dus behalve om met een klein k** bootje 10 km

De ocean op te gaan en tussen de haaien en manta’s te gaan duiken. DAN DAT MAAR… het dus gewoon tussen de Woolabong haaien en manta’s en stingray’s gedoken..ladies en gentleman. Ik moet wel zeggen het was een enorm gevecht met de stroming en ik was binnen 15 min. door mijn lucht heen maar toch!!! De rest  van de dag al kotsend (Zeeziek) boven in ut bootje gezeten. Maar wat een dag!!!! Na  6 dagen op Stradbroke Island (Straddie) was ut tijd om te move  dus terug naar Brisbane om some Weels te scoren en de rest van de east-coast te verkennen (Bus had veel goedkoper geweest maar some “freedom of travel”is ook wel prettig . Surfers Paradise was erug schrikken!!! enorme molochen, mega-hotels en appartementen en alhoewel we wel een hippe zwembroeken hebben, zijn we geen surf people en moesten we helaas doei zeggen, en naar Byron Bay te verhuizen echter Byron Bay is idem dito. Bangelow is een plaatsje bij Byron Bay en daar woont een X-collega dus wij bellen “kom eran !!! biertje,biertje BBQ echt onwijs gastvrij ontvangen (Juud en Anthony nog bedankt voor de gastvrijheid) en we konden ook meteen aan de slag……. Aan ut werk ???? ….. we komen net in de relax modus dus dat zou zonde zijn !!! Maar ut aanbod zit in den pocket voor een later tijdstip !!! Time to Travel ON!!! Newcastle was onze volgende bestemming om daar in een supergaaf herenhuis tussen de kotsende engelsen te overnachten, en Lins lekken tukken met haar oordoppem van EU.78,- . We zijn wel door een engelsman die in china woont uitgenodigd om daar te komen logeeren maar dat ka nook lulkoek zijn geweest om een ritje naar Sydney te scoren want dat was onze volgende stop. Goochie Beach om precies te zijn. Een strandje in Sydney maar omdat het perfect weer was alles vol en dan blijft er over KING’s CROSS …. In een dorm, het zag er niet uit maar gezellig, biertje,jointje,biertje indisch eten…. Fonteinen en poffertjes everywhere.. Maar Sydney hadden we natuurlijk al gehad en we moesten verder dus naar de BIG capital CANBERRA ………………………..CANBERRA SUCKS!!!!! Helegaar nax te beleven behalve natuur maar dat komt zo langzamerhand ook je neus uit want dat is hier gewoon all around you. Dusss…. Krijg ik ook nog een parcking ticket voor 15 min. te laat  …. DOEWWIE KONTBERRA…….om via Lake Entrance(vanwege de fantastiche entrance) naar Melbourne te reizen.  Lator!!!

 

 


 

 

Steves free web site templates