ASIAN FEARYTEALLS

 

    MYTHES

 

      SAGES

 

      Back

 

 

 Wanneer - Waar

 

 

 ** Indonesie ***

 

 

Februari 2005

 

 

20 Sanur (Bali)

 

 

Maart 2005

 

 

04 Kuta  (Bali)

07 Mataram (lombok)

08 Kuta (Lombok)

10 Gili Trawnagan (Lombok)

21 Bima (Sumbawa)

22 Sape (Sumbawa)

23 Labbuanbaje (Flores)

25 Rinca (Flores)

26 Labuanbajo (Flores)

28 Makkasar (Sulawesi)

29 Rantepao (Sulawesi)

 

 

April 2005

 

 

01 Palopo (Sulawesi)

02 Tentena (Sulawesi)

03 Anpana (Sulawesi)

04 Kidiri Togian Isl. (Sulawesi)

10 Ampana (Sulawesi)

11 Palu (Sulawesi)

12 Yogyakarta (Java)

16 Bandung (Java)

17 Bogor (Java)

19 Jakarta-Singapore

 

 

 *** Maleisie ***

 

 

21 Malacca

22 Kuala Lumpur

24 Cameron Highlands

29 Taman Negara

 

*** Mei 2005 ***

 

 

01 Kota Baru

02 Perhentian islands

06 Kota Baru

 

 

*** Thailand ***

 

 

07 Had Yai

09 Krabi

13 East Rai-ley beach

15 Ko Phi Phi

18 Sail to Phuket

19 Phuket

20 Ko Phan gang

25 Ko Samui

27 Surrathani

28 Prachuap Khiri Khan

30 Hua Hin

 

 

*** Juni 2005 ***

 

 

01 Bangkok

05 Kanchanaburi

08 Ayuthaya

12 Pattaya

14 Bangkok

 

**** China ****

 

18 Beijing

 

*** Mongolie ****

 

 

22 Ereholt

23 Zamyn-Uud

24 Ulaan Bator

27 Kamperen op Steppe

28 Tempel             Amarbayasgalant

29 Kamperen op steppe

30 Logeren in Ger

 

**** July 2005 ***

 

01 Moron

02 Khovsgul Lake

04 Moron

05 Tsagaan Nuur

07 Tsetserleg

08 Karakhorum

09 Hastay

10 Ulaan Bator

11 Nadaam festival

15 Trein

 

 

**** China *****

 

 

16 Erlian

17 Beijing

21 Shanghai

26 Guilin

27 Yangzhou

30 Nanning

31 PingXian

 

*** Augustus ****

*** Vietnam  ****

 

01 Hanoi

05 Hue

08 Hoi-An

13 Danang

14 Kon-Tum

16 Buan Ma Thot

17 Dalat

20 Mui-Ne

23 Ho-Chi-Min

25 Mhyto

26 Cantho

27 Chau-Doc

 

*** Cambodja ***

 

30 Phnom Phen

 

*** September ***

 

05 Siem Riep/Ankor Wat

 

*** Thailand ***

 10 Trat

11 Ko Chang

20 Bangkok

24 Chang Mai

26 Chang Rai

28 Ba Thong Da

 

*** Oktober ***

 

02 Chang Rai

04 Chang Mai

05 Doi Suthep

16 Chang Mai

 

*** Myanmar ***

 

17 Mandalay

 

 

 

 
           

 

 

11 December 2005

 

Pffff..........we zitten nu ff bij te komen op ko chang in thailand van de tempelcomplex xtra forte die we ingenomen hebben in Myanmar, want hoewel ik een tempel best kan waarderen kan het ook too much zijn..... Maar goed een aanrader is ut wel dat Myanmar. Op de 27 ste kwamen we aan in Mandalay wat dus echt 50 jaar achterloopt met alles dus ook de toeristenindustrie waardoor iedereen nog is zijn eigen leven zit en niet afhankelijk en gewent zijn aan den tourist, wat de sfeer dus duidelijk anders maakt...prettiger. Een beetje geschokt waren we wel van de prijzen die den Burmees hanteerd.. duidelijk hoger dat bv. thailand. Later hoorden we dat dat te danken is aan de regering die dagelijks om 00.00 uur de toeristenbelasting van 50 % komt innen, bij eenieder die een vergunning heeft om met toeristen te werken (te koop bij dezelfde regering). Heb je geen toeristen- vergunning dan mag je dus niet met toeristen werken, doe je dat wel dan verdwijn je voor een jaartje of 10 achter den tralies of je verdwijn gewoon. Heel vervelend is ook de government-fee van $10,- die je moet betalen bij iedere bezienswaardigheid die je bezoekt, soms kom je er gewoon niet onderuit .... maar onze kreet was ..  Weet je de government-fee te omzeilen dan is de government-fee voor jouw.... een kapitaal voor de Burmees die gem. $8,- p/mnd verdiendt en het maakt ze heel vin-dingrijk.

 

Mandalay was achteraf de leukste stad met zijn enorme markt en kwattende beetle-nut kauwers wat zo'n beetje de nationale sport is van Myanmar. Een bezoekje aan de Moustache brothers, tempeltje in tempeltje uit en 's avonds dineren in een van de vele currytenten... geweldig. De 31ste met de boot van Mandalay naar Bagan het ankor wat van Myanmar. Met zo'n 3000 tempels een must-see, van klein tot groot er is een tempel voor iedereen..... Ook de burmeese manier van restaureren is uniek... men neme een emmer witkalk en kalken maar..... over de eeuwen oude pali geschriften heen die van de grond tot op ut plafond zijn geschreven... echt schandalig... we hebben nog een poging gedaan om het department van archaeology den oren ff te wassen maar engels spreekt men niet en ons burmees is ook niet meer wat ut geweest is dus dan stap je maar weer op de fiets naar den volgende tempel..... Na 4 dagen hadden we ut wel gezien en met den bus richting Inle-lake om daar i.p.v. met den fiets met de long-tail boot over het meer te sjoeven op zoek naar de plaatselijke markt, de tomatenkwekerijen op ut water en de overmijdelijke tempels...

 

In Taungy( de hoofdstad van de Shan people) zouden we naar ut jaarlijkse ballonnen festival maar de aanhoudende regen en de government fee maakte het niet echt aantrekkelijk, dus hebben we ons geluk maar beproeft op de lokale edelstenen markt, die in de kroeg gevestigd was.. leuke steentjes gekocht maar zijn ze echt ??? geen idee.... het was in iedergeval een hele ervaring om bij die struikrovers in de kroeg illegaal je steentje te kopen.....  Het werd weer eens tijd om te ver-kassen en ons vizier hadden we gezet op Toungoo halverwege tussen Taungy en Rangoon, meer om een tussenstop te hebben in de 20-uur durende bus rit. En de busritten in Myanmar zijn een uitdaging op zich, de wegen zijn kut, de stoelen te klein en doorgezakt evenals de chauffeur en airco. Een aantal landverschuiving zorgt voor een file van een kilometertje of tig, maar dat geeft je gelukkig de tijd om eens met de dwangarbeiders langs de weg te praten, die de groten stenen met een hamertje tot kleine steentjes slaan zodat er met die kleine steentjes weer een weg gemaakt kan worden... over het stenen tijdperk gesproken. Maar goed..... nu alleen nog in het donker de bergen door een rit die je gegarandeerd uit je slaap houdt en maakt dat je de eerstvolgende tempel  in duikt om Buddha op je blote knietjes te danken dat je het overleefd heb. Misschien vandaar al die tempels !!!

 

In Toungoo belanden we in een guesthouse van een gepesioneerde doctor die goed engels spreekt en ons het beste ontbijt verzorgt wat we tot nu toe gehad hebben tijdens onze reis. Omdat Toungoo niet echt een toeristenbestemming is worden we in het centrum van toungoo geconfronteerd met het echte leven van de Burmeese bevolking en dus ook de armoede en onderdrukking van de regering. Ongeloofelijk hoe ondanks alles de Burmese bevolking zo blij en happy is respect.

 

Na Toungoo op naar Bago om daar verder te werken aan ons Tempelcomplex om vervolgens compleet uitgetempeld in Rangoon aan te komen. Visioenen van een zonovergoten wit palmenstrand bespoedigde ons vertrek uit Myanmar en nu zitten we dus op Ko Chang aan de westkust van Thailand een beetje te nixen. We vallen vanuit ons bed zo de zee in, de keuken is perfect, het weer prima en het kost een drol. In Nederland is ut nu 2 graden en er staat 108 km file.... we blijven hier nog ff    XXX

 

17 Oktober 2005

Hallootje !!! We zijn er weer !!!

De hardware waar we wat probleempjes mee hadden is weer up en functional en zelf zijn we ook weer helemaal ZEN na onze 10-dagse spirituele ontdekkingsreis in de DOI-SUTHEP tempel in Chang Mai (Thailand). Het is me wat zo'n meditatie-cursus in een Buddhistische tempel.....10 dagen niet roken, 10 dagen apart slapen op een stuk dubbelgevouwen tapijt met vlooien (die men niet mag doden volgens het 1ste precept van Buddha), 10 dagen niet praten, 10 dagen om 04.00 uur je nest uit, 10 dagen 2x per dag eten (vegetarisch om 07.00 en om 11.00), 10 dagen lang Buddhistische gebeden prevelen en 10 dagen lang jezelf een plaats in het Nirvana mediteren en verder helemaal NAX.... Heerlijk!!!!.... I LOVED IT !!!! Na 10 dagen liep ik, 6 kilo lichter en niet rokend, de tempel uit met het gevoel alsof ik me haar had gewassen met een ietwat te heftige menthol shampoo...... en dat dan aan de binnenkant van mijn schedel. En dan te bedenken dat het echt meditatie-vuurwerk nog moet komen.... practice, practice, practice!!

Ja zullen jullie zeggen... dat is allemaal wel leuk maar ondertussen loop je zo'n 2 maanden achter met je verhalen en foto's..... OKE.... fasten you're seat bellts !!!

Het verhaal gaat dus verder op 15 July in Bfuckingijing alwaar we in een hostel (chinese style) zaten t.o. het station van Beijing. Dus lekker mensen kijken, marktjes bezoeken en shoppen en biertjes drinken met de andere gasten, waar we het zo druk mee hadden dat we helemaal vergaten de chinese muur te bezoeken. Toen we vernamen dat Monique Pronk met haar nwe vlam Roel in Shanghai zouden zitten, moesten we natuurlijk ff daten. De treinreis van Beijing naar Changhai nam zo'n 14 uur in beslag. De treincoupe was voor een communistisch land zeer luxe, bloemetje op tafel, goede bedden en het deed me afvragen hoe communistisch China nou eigenlijk is. Op 21 july kwamen we aan in Shanghai en duidelijk de rijkste stad van China. Overal enorme sky-schrapers (??!), straten vol shopping malls, neonreclame en veel.. heel veel chinezen. En zo sta je dus opeens in Changhai. Het drong niet tot me door en ik kon er niet van genieten ik moest maar tegen mezelf zeggen "Hallo, je bent in Changhai... Hallo !!! Kuifje..". Achteraf gezien duidelijk het begin van de Travellers Blues. Lins sleepte me nog mee naar het allom vermaarde Changhai Museum, een tentoonstelling van vroeg gotisch geslepen jade en pleistoseen gekleide potten en pannen.... maar ik ben gewoon geen museummens !!! Gelukkig maakte de zogenaamde Bund-tunnel veel goed (voetgangers tunnel onder de rivier de Yangze en een orgasme van licht). Maar de echte parel van Changhai was het buffet wat ons werdt aangeboden door de nwe schoonpa van Monique. Die zaten in een van de betere hotels en dat had een van de lekkerste en uitgebreidste buffet wat ik ooit had gezien. Shushi, peking eend.. etc,etc .. wij als uitgehongerde Budget travellers bleven opscheppen (riks nog bedankt hiervoor). Verder weinig gedaan, geshopt hadden we al in Beijing, en we moesten verder want op 01-08-05 hadden we een een date met Bar en Dorien in Hanoi. (geweldig... Beijing, Shanghai, Hanoi... alsof het nix is...!!). Dus wij cheeppie een ticket gescoord naar Guilin om daar op 26 july de wereldberoemde Elephantcave te bezoeken. Een echte grot met steen enzo.....???!!

In Guilin namen we den boot over de rivier Lijang naar Yangzhou. Het uitzicht vanaf de boot was fantastisch en uit de boeken maakten we op dat er al sinds de Trang-dynasty terecht boeken en gedichten over deze route zijn geschreven. Onze chinese gids kon er dan ook geweldige verhalen over vertellen en op zo'n moment is het erg jammer dat je geen chinees versta...(-:. Na een halve dag boten kwamen we aan in Yangzhou. En Yangzhou was een prima stadje zeer touristisch maar toch relaxed, hier begon de reismoeheid in volle hevigheid toe te slaan, het was bloedheet en ik had geen zin om maar iets te doen behalve op mijn nest te liggen en een beetje te shoppen in de SAME-SAME BUT DIFFERENT winkeltjes, na dik 7 maanden reizen was het officieel ik had de "travellers blues". Lins heeft nog een cursusje Tai-chi gedaan maar mij zat het wel gescheten. Achteraf wel jammer want volgens de boeken is het een van de mooiste gedeeltes van China. Gellukig mochten we van dichtbij een chinese begravenis meemaken.... een gebeurtenis waarbij men een wake van 3 dagen houdt, met een chinees orkest dat bij iedere bezoeker die komt of weggaat zijn tonen laat horen. Heel indrukwekkend allemaal.... vooral als het onder je raam van je hotel plaatsvindt.

Wilden we op 1 augustus in Hanoi zijn moesten we verder, dus wij bussen richting Nanning zeg maar Almere op zijn chinees waar de serveersters na iedere slok van je bier je glas bijschenken en onverstaanbaar engels praten. In Nanning probeerde we een vlucht naar Hanoi te boeken, maar die vlucht bestond niet meer zodat we genoodzaakt waren te treinen naar Pingxian de grensovergang tussen Vietnam en China. Voor alle duidelijkheid alles speelt zich af in het Chinees en er komt geen woord engels aan te pas. Dus voordat je weet wat er nou aan de hand is ben je alweer een dag verder. Op 31 july stonden we, na een treinreis van 6 uur in een overvolle dubbeldekkertrein waar men gewoon in het gangpad van de coupe staat te pissen ( rare mensen die chinezen), in de stromende regen op het perron van PingXian. Ons questhouse zat midden in de renovatie en had gezellige gaten in de muren en er kwam, wat wil je ook anders in China, rood water uit de kraan. Maar het was goedkoop en dat was wat we wilden. Vanwege het weer een beetje op het terras zitten pilzen en verwonderd zitten kijken naar de verrichtingen van de wok-kok en per ongeluk hond besteld wat best te hachelen is maar wel een beetje veel botjes.

Op 1 Augustus liepen we de grens over, op naar Barbara en Dorien in Hanoi. Hanoi was gezellig druk met veel fietsen en goede franse baquettes, onvermijdelijke winkeltjes,marktjes en straatventers. Die avond was het zover, na 7 maanden onthouding zien we Bar en Dorien weer, na de innige omarmingen zitten we in Hanoi aan een biertje en na een uurtje is het alsof je nooit bent weggeweest. Op 3 augustus 10 jaar Marcel en Linsey !!!!!! JA... time flies when you're having fun !!! We hadden eigenlijk het plan om te splurgen in een een of ander luxe hotel maar na zo'n 8 maanden budget travel vonden we een dure kamer zonde van het geld en besloten om onze uitzet bij elkaar te scharrelen in de vele same-same but different shoppies die Hanoi rijk is. 4 Augustus met de bus via de Marble Mountains naar Hue om daar de Vietnamese versies van de pagodes en tempels te bewonderen, het was duidelijk dat de aannemer nog niet helemaal klaar was met het herstellen van de door de amerikanen aangerichte schade, en dat hij nog wel ff werk zou hebben ook.... met een beetje fantasie kon je hier en daar nog wel een tempeltje in elkaar knutselen. Maar na al het tempel geweld in China en Thailand werd ik hier niet echt warm van... Dus op naar Hoi-an het wallhalla van de tailor-made kleding en de dames werden er helemaal een beetje onrustig van. In de bus proefde ik zowaar een "hoera....!! we gaan naar de huishoudbeursstemming". Dus shoppenshoppenshoppen in Hoi-an en zelfs ik kon de verleiding niet weerstaan en liet mezelf, voor weinig, een pak aanmeten. Ook een dagje op de brommert door de binnenlanden naar het Tempelcomplex van My Son. En volgens mij heet het complex zo, omdat dezelfde aannemer die de tempels in Hue aan het opknappen is, het zo druk heeft, dat hij het opknappen van deze tempels maar aan zijn zoon heeft uitbesteedt. Maar zo te zien heeft zoonlief andere dingen aan zijn hoofd want er werdt wederom een beroep gedaan op de fantasie om er iets moois van te maken (met dank aan de amerikanen natuurlijk). Na een naggie in Danang stonden Lins en ik (Bar en Dorien gingen naar Nha Trang) 03.30 op het busstation voor de reis naar Kon-Tum, het begin van de Ho-Chi-Min trail. De buschauffeur had er zin in reed als een bezetene over de smalle weggetjes en het is een wonder dat we heel zijn aangekomen. In Kon-tum het dorp van de Montegards(bergvolk) bezocht waar het snel duidelijk was dat de binnenlanden van Vietnam nog echt arm en onontwikkeld is... gelukkig hadden de Montegards zelf er niet zo'n moeite mee want het hele dorp was collectief om 11.00 's morgens al als een kokosnoot. In Buan Ma Thot vanwege een foute Loempie een daggie op de pot gezeten gelukkig was het kut weer... dus Buan Ma Thot kon de pot op.....op naar Dalat om weer herenigd te worden met Bar en Dorien.

Dalat is weleldberoemd vanwege zijn Seenarie (??!!) en de EAsy Riders...!!! En ik had er echt zin in om met de stoere mannen op vette motoren door de bergen heen te knallen... liefst zo'n trike waar je achterop in een fautteuil zit. Blijken de Easy riders een stelletje ouwe knarren te zijn die je op hun Honda dream langs de touristische hot-spots tuffen..... beetje jammer !!! Vanuit Dalat naar Ho Chi Min (Saigon), niet echt spannend, maar we hebben ook niet ons best gedaan. Vanuit Ho-Chi-Min nar Mhyto de gateway naar de Mekong-Delta. Dat men hier gewent is aan toeristen werd al snel duidelijk, want hoe we ook ons best deden om als rechtgeaarde backpakker individueel te reizen, steeds kwamen we weer uit op een een of andere toerist-trap die overigens budgetair wel de beste keuze was en omdat budgetair voor den backpacker toch een belangrijk woord is, besloten we de krasstervakanties sightseeing special te nemen....... Met de hele boot naar den fishfarm, kokossnoepfabriek, mangrovetripje.... kortom a backpackersdream come true !!!!! In Chau Doc aan de grens met Cambodja lukte het ons pas om uit de klauwen van de touristmaffia te ontsnappen en de Mekong-delta op de scooter te ontdekken. Over weggetjes van zandzakken kwamen we in geweldige dorpjes waar het hele dorp nog uitliep als er een Farang(Buitenlander) op bezoek komt, spontaan wordt uitgenodigd bij de mensen thuis om daar een beetje stom lachend aan de thee te zitten en een praatje te maken wat niet lukt omdat de gemiddelde vietnamees geen nederlands spreekt. Maar op de valreep liet Vietnam toch nog FF zijn ware gezicht zien. Op 30-08-05 namen we afscheid van Vietnam door op de boot te stappen die ons via de Mekong rivier naar PHnom Phen zou brengen.

Guesthouse #9 in Phnom Phen zou ons thuis zijn voor de komende 5 dagen. Al genietend van een jointje en het uitzicht waren we onze hangmatten niet uit te branden. 1 x zijn we onze hangmatten uitgeweest The Royal Palace te bezoeken om daarna er snel weer in te duiken. Geen idee hoe Phnom Phen er verder uitziet, wel een van de beste films ooit gekeken... Dodge Ball (jointje=optional). Op 05-09 zaten we in Siem Riep om de must-see Ankor Wat te bezoeken, erg indrukwekkend en met een personal tuk-tuk goed te doen in een daggie... Vanuit Siem Riep terug naar Thailand om via Trat op Ko Chang van zon, zee en ons huisje op het strand te genieten. 1 dag precies duurde het toe barstte er een ongelovelijk noodweer los kreeg in 40+ koorts en de vloedlijn verplaatste zich naar midden in onze kamer. Na negen dagen hadden we er genoeg van en besloten we terug te gaan Bangkok... Met stralende zon zaten we op de boot richting Bangkok. Vanuit Bangkok naar bergen van Chang Mai, want het noorden van Thailand hadden we nog niet gehad, hier besloten we om het klooster in te gaan om een cursus Vispassanameditatie te doen. Eerst nog ff de grens over om onze visa te verlengen. Omdat we tijd genoeg hadden besloten we om eerst nog een weekje in de "echte" jungle te zitten in Ba-thong-Da een dorpje van de Akha-people in the middle of nowere. Ook hier weer regenregenregen maar gelukkig was de coffeeshop open, de lucht was puur en het uitzicht was fabelhaft. In Mai-Sae onze visa verlengt en via Chang Rai richting Chang Mai om ons boven op de berg te melden bij het klooster van Doi-Suthep om 10 dagen te leven als een monnik. Nu zit ik al weer 3 dagen achter de computer me eigen het schompes te tikken om alles weer up-to-date te krijgen. Maar de visa voor Myanmar zijn geregeld en de vlucht naar Mandalay is op de 27ste. Een Abt van Doi-Suthep is Burmees en heeft een brief voor ons geschreven waarmee we voor weinig of gratis in kloosters kunnen slapen... Dus we zijn in ieder geval weer een maandje zoet....... XXXX marcel

20 July 2005

 

Hee ja waar moet ik beginnen zo te zien is he teen aardig tijdje geleden, maar we leven nog hoor!!! Na Ko Samui zijn we dus via Prachuan Kiri Khan (een rustig vissers dorpje, alwaar we den enige touristen waren, ook leuk voor de afwisseling) EN Hua Hin ,( zeg maar het Thaise Benidorm) met den trein richting Bangkok vertrokken op daar in Soi Bintang( zijstraat van het fameuze Khao San Road) van Bangkok te genieten. Ongelovelijk je ziet daar de hele wereld aan je voorbij trekken in het gezelschap van Sex, Drugs en Rock & Roll. Dus mooi zitten met een biertje en toch weer stiekem een stout sigaretje. Nog ff een kickbox wedstrijdje meepikken paleisje hier, tempeltje daar. Maar we waren natuurlijk niet alleen in Bangkok om te lanterfanten, er moest ook wat official buisiness geregeld worden nl. den visa voor China en Mongolie. We lieten dit doen door een gespecialiseerd bedrijfje zodat wij onze handen vrij hadden op ff bij het graf van linsey’s grandpa in Kanchanaburi (Burma railway) en de oude hoofdstad van Thailand Ayuthaya te bezoeken.

 

Dus hup die bus in en gaan….. in Kanchanaburi behalve Opa’s graf ook nog ff als een echte tourist op een olifant gezeten, gezwommen in den river Kwai, in een 7 traps waterval gezeten (Met echte zuigvissen…Lekker!!!) en een stuk van de Birma Railway mit dem zug gemacht. Voor de break nog ff een coke-cursus meegepakt dus de Tom-Yam soep, de groene en de rode curry’s en de kip met den cashewnoot hebben geen geheimen meer voor ons. Omdat dit drukke programma ons niet in den koude kleren ging zitten besloten we op 8 juni richting Ayuthaya te verkassen, om daar in alle rust de tempels te gaan bekijken…. Hebben ze daar 188 tempels!!!! Dus brommert huren om ze gewoon alle 188 in een dag te bekijken, lins achterop om te filmen en ik, ietwat gehaast, over den tempelcomplexen crossend. Ik weet nog steeds niet of die monniken nou stonden te zwaaien of met gebalde vuisten stonden maar we hebben er toch zeker 75 bezocht.. mooi zat voor een daggie. ‘S avonds lekker genieten van een plis en de lekkerste Phat Thai tot nu toe.

 

Ondertussen zijn we voor de 12e keer deze reis, een amerfoorts stel (Saskia en Maarten) tegengekomen en we besloten samen dan maar naar Mongolie af te reizen. Omdat we nog wat tijd over hadden voordat we onze visa te gaan halen besloten Lins en Ik eerst nog een oude bekende (Ouwegeil Sanders) in Pattaya op te zoeken dusss…. Hup weer die bus in en hobbel de hobbel richting Pattaya om daar ?? Juni aan te komen. Ik moet zeggen …… mooi strand daar in Pattaya als je tenminste niet zoek raakt in de straten vol met wulpse Thaise en Thaisen. Gelukkig wist Henk de weg en hebben we prima gegeten en een paar leuke Katoi showtje meegepikt (bedankt nog henk).

 

Ondertussen was het tijd om onze visa op te halen in Bangkok dus hup Bussie Bangkok…Toektoek… visabureau  GVD geen visa voor Mongolie en een halve voor China, heb die kerel over de toonbank getrokken maar die vent bleef alleen maar lachen. We hadden geen zin om nog langer in Bangkok te verblijven dus snel Cheepy-cheepy een ticket richting Beijing geregeld en op >>>>> Juni stonden Lins, ik , Maarten en Saskia voor de incheckbali voor de vlucht naar Beijing……. Excuse me... Ticket no good !!!. TICKET NO GOOD??? GVD….  Dus ticketbureau bellen…… hello ticket no good….. sorry…. Koerier en 15 minuten voor vertrek kwam alles nog goed…… No Worries…. Be Happy !!!!

 

En zo stonden we op Zaterdag 18 Juni om 23.00 in de straten van Bfuckingjing…. Zegt u het maar maar wel in het chinees graag want anders begrijpen wij u niet….!! Dus wij met handen en voeten duidelijk gemaakt dat we naar de Eastern Moring Sun Youth Hostel moesten en dus wedstrijdje in den Riksja naar den hostel Lachuh…..!!!!!

 

De Eastern Morning Sun Youth Hostel dat moest um worden dan….. alleen de morning sun viel wat tegen want we zaten namelijk in een oude communistische nucleaire schuilkelder 4 verdiepingen onder de grond … maar ach het was goedkoop en er was warm water en we zaten midden in het centrum van Bfuckingjing.

 

‘s Morgens werd duidelijk dat Bfuckingijng een allememaggies toppie stad is, met vette shoppingmalls alwaar koude noodlesoup al ontbijt wordt geserveerd. Ook bleek die Eastern Morning Sun weer nergens te bekennen eant de mist van die avond bleek ook overdag er te hangen en gewoon vette smog te zijn. ,s Middags nog wat gelanterfant door de Hutongs, zeg maar den achterbuurten van Beijing, ‘s avond pekingduck bij een meertje midden in het centrum. En Maandagochtend 08.00 was het tijd voor de3 mongoolse ambassade (vanwege die fuckers in Bangkok). Xcuse me ??? Do you know the way to the Mongolian embassy ???? ……. Nou vergeet het maar met die chinezen, het enige wat je krijg is een big smile…. Dus hup een duur hotel binnen gewanderd daar de weg maar gevraagd, krijg je een kaartje met je bestemming in ut chinees… dus wij blij de taxi in, en na een rit van 20 minuten wordt je 200 meter verder afgezet… What The Fuck..!!! maar we waren wel in de buurt….!!!

 

De volgende dag konden we onze visa al weer ophalen, daarna een treinticket boeken……Xcuse me… train to Ulaan Bator full until 18-08-05….. What the fuck…. Gelukkig was er een mongool die ons vertelde dat je beter de bus naar de grens kon nemen en daar de trein te pakken ….. scheelde ook nog eens de helft.. dus budget technisch prima!!! En zo sta je dus op 24 Juni tullen de mongolen op Zhuuk Squire hartje Ulaan Bator (Veel spectakel want de nwe president werdt net geinhaugureerd (!!!???) en daar moest dus op gedronken worden… De Volgende ochtend (kater!!) weer naar den Chineese ambassade (vanwege die fuckers in Bankok) en een chauffeur regelen om ons durch den Mongolei rondt te touren.

 

Na enkele Terrein wagens te hebben afgeslagen (Tis wat, heb je als mongool een toppie wagen, willen de leden een oude kutbak..) Vonden we eindelijk een geschikt mobile. Een oude russchische Bak uit het Lenin tijdperk met genoeg ruimte voor onze baggage en een echte mongool als chauffeur. Een gids en vertalter hadden we niet nodig want we hadden een kaart en een Mongolian Phrase book , voor weinig, op de kop getikt en het was wat vriendelijker voor ons Budget. Op 27 Juni ( als verjaardags kadootje kreeg ik de weigering van mijn creditcard, gelukkig de enige manier geld te krijgen in Mongolie) was ut zover. Na een stuk taart gingen we op weg naar de woeste steppes van Mongolie.

 

Onderweg bleek onze Mongolian Phrase book vol te staan met handige zinnen als “Please hold the dog” en My horse has al Limb, niet echt voldoende om de taalbarriere met onze chauffeur te slechten. Maar als echte Backpacker laat je je hierdoor niet uit het veld slaan. Voor het eerst kregen we een voorproefje van het natuurschoon wat ons te wachten, echt prachtig !!! Na 1 dag over de weg gereist te hebben hield opeens de weg op (heel mongolie heeft maar 2000 KM asfalt) en ons russisch koekblik ontpopte zich als een ware truttenschudder. (We zijn er nu bijna 2 weken niet meer in die auto en nu pas komen onze organen weer langzaam op hun originele plaats terug). Maar Mongolie is prachtig. Die avond kampeerde we bij een riviertje. We hadden met Saskia en Maarten afgesproken om Cheapy-Cheapy te gaan en daarom op KHao San Road een tent slaapzak en matje gekocht om zo wat munten uit te sparen. De tent stond snel en was prima en alles leek perfect maar opeens waren er duizenden muggen en steken die krengen !!! Volgens onze chauffeur was er maar 1 oplossing en dat was een vuurtje van gedroogde paardevijgen en dan in die rook te gaan zitten…… Ik moet 1 ding zeggen …. We aten zuurkool…. Zuurkool?... ja zuurkool, en die was prima …. Ook ontdekte ik iets in mezelf wat ik nog niet wist… ik ben erg goed in het vinden van gedroogde cow-shit…. Heel erg goed zelfs !!! (how that on you C.V.) Enfin ‘s avonds bleken onze in Thailand gekochte slaapzakken (+20) niet erg bestand tegen de mongoolse nachten, die zeg maar verassend koud waren, waardoor we de Eastern Morning Sun ( Hee daar ist ie) nodig hadden om onze, aan de mongoolse steppe vastgevroren reet weer te ontdooien. Gelukkig was het overdag snikheet dus gemiddeld zaten we goed.

 

,s Morgens weer het kamp opbreken en hup weer den russische truttenschudder in op naar het op 1 na grootste klooster van mongolie met de romantische naam Amarbayas, gebouwd door de 1ste Mongolische Dallei-Lama Zanzabar in 500 na CHR. Het lag in een prachtige valley met wilde paarden stromende bergbeken en hier en daar een ger. Het klooster had ietwat achterstallig onderhoud en bleek volledig te zijn ondergescheten door de locale volgels. Erg mongools allemaal !! Omdat we al wat achter liepen op schema besloten we niet te overnachten maar door te rijden en te kamperen in the middle of nohere om onze reet weer vast te laten vriezen aan de mongoolse steppe, die echt prachtig is. Zodra je je tent, in the middle of nowere, had opgezet bleek die middle of nowere, niet echt verlaten te zijn, want zodra het vuurtje van gedroogde cow-shit rookte kwamen er van alle kanten mongolen op hun paarden aangereden en we hebben menig avond, met de snelheid van 1 liter Vodka per kwartier, rondom ons vuurtje gezeten, Sinterklaas liedjes te zingen voor onze mongoolse vrienden.. heel gezellig… beetje mongools worstelen erbij… PRIMA!!

 

Op 2 Juli kwamen we aan bij het Khovsgul Lake in noord mongolie, het ik een zustermeer van het Baikal meer in rusland en het meer is echt ENORM zowel in groote als in schoonheid. Kristalhelder water omgeven door besneeuwde bergtoppen en…. Touristcamps !!! Jezus dat is kut…. We waren op zoek naar een stukje ongerept natuur en dan krijg je dit….. gelukkig hadden we onze eigen gear dus gingen we op zoek naar een geschikte camp-site. Toen de weg, die er toch niet was opeens onbegaanbaar leek werd het onze chauffeur te gortig en weigerde verder te rijden, gelukkig hadden we ons Mongolian Phrase book maar zelf een onberispelijk uitgesproken “Please hold the dog” kon onze chauffeur niet overtuigen om verder te rijden… Totdat professor Barabas ten tonele verscheen. Prof. Barabas was een 62-jarige mongool die het pleistosene gebeuren rond het Khovsgul-lake bestudeerde. Hij overtuigde Badja (onze Chauf) om iets verder te rijden naar de perfecte campingplek En regelde voor 2000 tukruk (2 eu.)en een fles Vodka toestemming van de altijd dronken mongoolse park-ranger….. iedereen Blij. Inmiddels hadden we dekens gescoord zodat de mongoolse nachten ook niet meer zo koud waren. Vodka,Rode kool met appelmoes van Koelemans, worstelen, volleyball alles was perfect !!!!

 

De volgende ochten leek onze afgelegen camping plek toch niet zo afgelegen want toen we wakker warden waren we omgeven door mongoolse dagjes mensen en zelf de Mongoolse versie van de Kras-Stervakantie bus kwam voorbij crossen. We keken onze chauffeur aan met een blik van zie je wel dat het kan, omdat die zin stond niet in ons Mongolian Phrase Book stond. Later tijdens onze reis bleek onze chauf toch de gebruikelijke eikel te zijn, en probeert wat bij te verdienen door touristen geld afhandig te maken, hij had volgens ons overall dealtjes lopen maar verdiende nix omdat wij onze eigen gear hadden dus probeerde hij het op een andere manier, we misten 2 hele tanken benzene a 30 eu. Each, bestelde happy ongevraagd 2 keer het duurste van de kaart (wij zouden zorgen voor zijn voedsel en noodles lusten meneer niet) terwijl wij op noodles leefden. Normaal niet zo’n problem maar de creditcard werdt nog steeds geweigerd en dat is de enige manier om geld te krijgen in Mongolie.. Anyway…. de mongoolse natuur en de mongoolse mensen is prachtig. Airag drinken, zwemmen in het ijskoude Khovsgul lake, paardje rijden, blijven tukken in een ger bij een mongoolse platteland familie…. Toch was ik blij toen we op 14 Juli in Ulaan Bator aankwamen, eindelijk weer een beetje in de bewoonde wereld en uit den truttenschudder, waarvan ik ondertussen (en van het paardrijden) vette blaren op mijn reet had. We hebben het Nadaam Festival meegemaakt heerlijk gezeten bij ZAZA Backpackers hostel, mijn creditcard deed het weer dus wat kon er nog mis gaan  ??? Nou de Visa natuurlijk, onze visa konden we pas vrijdag halen terwijl ons verteld was dat het donderdag ook kon, en daarom donderdagavond onze treintickets hadden geboekt. Gelukkig was het geen hebben we de mongoolse burocratie overwonnen en onze tickets verzet. Aan de Chinese grens wou de chauffeur (i.v.m. problemen met zijn baas) niet vertrekken waardoor we met 15 backpackers+bagage in een Suzuki Alto (wereldrecord ??) de bus probeerde in te halen, die een uur eerder was vertrokken.

AHHHH…..I AM ALIVE !!!!!

 

Het is nu 18 Juli en we zitten al 2 dagen in Beijing om wat het e.e.a. te regelen en bij te komen, vannochtend naar de Vietnamese ambassade geweest en het is weer niet in 1 keer gelukt om onze visa te regelen….. I Love Travelling……XXXX Lator…

 

  P.s. ik mis jullie wel hoor maar nog niet genoeg om terug te komen  XX      

 

 

28 Mei 2004

 

Sawadykap lieve kijkbuiskinderen het is weer eens tijd voor een update:

 

We waren in Maleisie gebleven en uhh... ja wat moet ik over Maleisie zeggen in Melakka (21-04-05) stond een hollandse windmolen, leuk maar thuis zijn ze mooier. Kuala Lumpur, wat een stad, mooie gebouwen, echt te veel verkeer, een perfecte guesthouse, redelijk eten maar dan voornamelijk indiaas en je kunt er vooral fantastisch shoppen, maar we hadden nix nodig dus op naar de hooglanden van Cameron (24-04-05) waar het voor de verandering eens heerlijk koel en rustig is, mooie trektochten en natuur en zo.......... 's avonds vroeg naar bed een beetje ruiken aan elkaar.... gelukkig had de hostel wandjes van 5 mm dik dus de live dark room feeling was aanwezig. Op naar de Taman Negara de oudste Jungle (130 milj.) van Maleisie en ook de meest commerciele jungle van Maleisie. Wel enorme boompjes maar de jungletreks waren nog net niet geasfalteerd, overal in "The Jungle" hordes touristen, de originele bewoners die overdag in hutjes in het woud woonden bleken 's avonds gewoon in het dorp te wonen en ik ben er zeker van dat de blaaspijpen die ze gebruiken om apen te schieten uit Bali komen want daar waren ze 3x goedkoper.... Sorry maar dan vond ik Kuala Lumpur meer een Jungle. Dusss....

 

Op naar Kota Baru (01-05-05), wereldberoemd vanwege zijn Typhus uitbraken op de nachtmarkt. Helaas moesten we de volgende ochtend met de SLOW BOAT richting "The Perhentians"........... Op de Perhentians zijn we erachter gekomen dat we  al op heel veel mooie plekjes van de wereld zijn geweest want in onze mening hoef je echt niet naar deze "Droombestemming" of je moet absoluut teveel willen betalen en met hordes andere touristen polonaise over het eiland willen lopen. Dus terug naar Kota Baru (06-05-05) om vandaaruit met de trein richting Thailand te vertrekken.

 

Op 7 mei kwamen we via Sungai Kolok Thailand binnen. De in de trein bestelde maaltijd was beter dan welk voedsel ik ook in Maleisie had gegeten en voor de prijs van een blikje bier krijg je in Thailand een halve liter...AHHHH Welcome in Thailand, land of smiles. Hok Chin Hin in Hat Yai was een prima Hostel terwijl je dat in eerst instantie niet zou zeggen. In de entree was ook een restaurant gevestigd waarvan een wand als keuken diende en de andere als tempel terwijl je begroet werd door stapels afwas, en de manager was ook een beetje weird, begon ongevraagd je spullen te bestuderen en zette dan een heel ruilhandeltje op en kwam met de raarste zaken aanzetten( voor een braziliaanse munt, 3 boedha's en een geluksammulet), gelukkig was hij absoluut niet vervelend alleen een paar forse klappen van de molen gehad. Hat Yai bleek een in ieder geval een aziatische stad te zijn zoals wij ons hadden voorgesteld, met onleesbare verkeersborden, rare gerechten, fantastische massages en rare mensen. Zoals Maarten en Saskia, een hollands stel die ongeveer dezelfde reisroute hebben als wij en dus zo nu en dan tegen het lijf lopen. En iedere ochtend nadat we elkaar zijn tegengekomen zitten we met een vreselijke kater en een gat in den begroting, maar wel gezellig. Verder nog een telefoontje gekocht in Hat Yai alleen nu niet bij me en weet het nummer niet uit ut hoofd.

 

De havenstad Krabi(09-05-04) was de volgende bestemming, de springplank naar Ko Phi Phi, maar wij besloten om er een paar dagen te blijven hangen, brommertje gehuurd, in de hotsprings gelegen, Tempeltjes bekeken, 1237 traptreden naar boven om Boedha's voetstap te zien en 's avonds Saskia en Maarten weer tegenkomen en weer ff door de remmen schieten..... Op 12 mei namen we de longtailboot naar Rai Ley beach, een strand omsloten door kalksteenrotsformatie's, erg indrukwekkend. We hadden echter besloten om ondanks de Tsunami toch naar Ko Phi Phi te gaan, waar we dus 15 maart aankwamen, en ik moet zeggen zo op het eerste gezicht viel het wel mee, schoon strand, lekker rustig dus lins en ik lekker bakken op het strand. Maar na zo'n 2 dagen rondlopen op het eiland zag je dat de schade toch wel enorm was en na een dagje volleyballhu met de lokale bevolking begon er toch een klein schuldgevoeletje in het geestje rond te waren. Dus besloten we om aan een van de vele projectjes mee te werken. Die zelfde avond lopen we Tom en Aka tegen het lijf die ons na een avondje bieren uitnodigden om mee te varen met hun "skeepje" naar Phuket en dus moesten we kiezen. Het is dus het zeiltochtje zonder zeilen geworden maar het "skeepje" was een fantastische tweemaster met alle voorzieningen aan boord en we hebben heerlijk an gezeten. En ik heb er zelfs........ Ja Ja poffertjes gebakken. Nu(19-05-05) zitten we in Phuket en morgen staat de busreis naar Ko Phan Gang op het program want over 2 dagen is de Full Moon party en we zijn toch in de buurt dusssss.......Tijd voor een feussie. Omdat we iets eerder op Ko Phan Gang waren zagen we hoe Hat Rin Beach (that’s the place) langzaam volstroomde, En op den dag zelfe stonden we met zo’n 5000 man op ut strand te swingen en op zo’n moment mis je je vrienden, ja echt waar voor zo’n 2 minuten misten we jullie echt. Hebben hier en daar ons dansje gedaan en om 6 uur stonden we weer voor den bungalow met een gevoel dat we misschien hiervoor toch iets te oud worden !!!! Maar ja als je maar lol hebt.

 

2 Daagies later op naar Ko Samoui, om bij te komen. Wederom palmbomen en prachtige stranden maar die kennen we nu wel dus tijd voor iets geheel anders. Eerst ff naar Myramar om onze visas te verlengen (Voor de kaartlezers onder ons in Ranong) en dan via Prachuap Khiri Khan en Bangkok naar den hellfire pass om de bridge over the river Kwai met een bezoekje te vereren.

 

5 maart 2005

 

Lombok Dussss…na een trip va ca. 5 uurtjes, in een roestige ouwe skuit
 tot de nok toe volgeladen met exotische gebeurtenissen.
Allang blij
 dat we de overkant hadden gehaald stapte we blij de bus in met sticker
 parawisata om vervolgens te worden gedumpt bij Hotel Wisata in Mataram
 terwijl Kuta.(Lombok) de bedoeling was.... volgens de chauffeur was ut
 te gevaarlijk om.
‚s avonds door de bergen te rijden dus een overwachte
 overnachting in.
Mataram in een rabbig hotelletje. De volgende ochtend
 bleek de weg naar.
kuta kaarsrecht te zijn en we waren duidelijk
 genaaid.
(Wisata betekend.overigens toerist).

 

In Kuta(Lombok) werden we onthaald door de gebruikelijke collone
van.
straatventers die wel heel erg hun best deden om hun handel aan
 te.prijzen, dus brommertje gehuurd om ze te snel af te zijn en om
Lombok eens.van binnen te bekijken. Lombok is dus fantastisch prachtige
bounty.stranden en panorama’s ,en al brommerent kom je in dorpjes waar
de tijd.heeft stil gestaan,  geen elektriciteit en stomend
water, drinken uit een.kokosnoot wassen en poepen in de rivier, „wilt u
een kopje thee? Nee doe.mij maar de kokosnoot!!“.Verder valt er op
Lombok als non surf-dude behalve vervelende verkopers.weinig te beleven
dus na 3 dagen inpakken en op naar Gili Trawangan een.eilandje ten
westen van Lombok.
Onderweg nog 3 scams ontlopen .... al.reizend wordt
men wijs!!!

Gili Trawangan ik oke !!!!   Besloten we al op de 1st avond onder het genot
van een.stout sigaretje en uitkijkend over de azuurblauwe zee. Lins
besloot haar.duikbrevet te gaan halen wat minimaal  4 dagen ut eiland
betekenden. „niet.de slechtste plaats op aarde“ en dat werdt onder water
nog eens bevestigd.roggen, haaien, schildpadden en zo prachtig dat ik
regelmatig op 30 meter.bevond terwijl je met je open-water maar tot 18
mtr mag dusss... tijd om.
mijn advanced deep dive te gaan halen. Toen
lins geslaagd was samen.gedoken (Ohoe..... romantisch) 's avonds goed
eten, relaxed sfeertje…..Wat een eiland!!!!!

Ondertussen hadden we tijdens het nuttigen van een bospaddenstoel
theetje,.de Zwitserse Conzage, 42 jaar, al 10 jaar op reis en
duikinstrukteur op.de Togian islands (Sulawesi). Na een paar gezellige
avondjes nodigde 
hij.ons uit om naar Togian te komen en daar te duiken.... Dat
moesten we maar.
doen dan...!!!!

Na 10 dagen Gili dwongen we ons zelf om te vertrekken richting Sumbawa.
Dus hup busje in, busje uit, die overigens bomvol ernstig zwetende
hollander kreeg ik toch wat ruimte!!! En poef opeens sta je om 22.00
uur ergens in de negorei(bleek het busstation te zijn,1 lampje met 2
stoelen) in Sumbawa besar met 50 indo’s om je heen. Achteraf bleken ze
heel aardig te zijn, maar je ga toch ff denken!!
Toen we hadden besloten
waar te overnachten kwam net de bus naar Bima aangereden, of we mee
wilden voor 100.000>80.000>70.000 oke let’s go !!!
Later in de bus
bleek een kaartje 50.000 te kosten.... weer genaaid. Gelukkig hadden we
plaatsen naast de wc, en de chauffeur dacht dat ie nickie Lauda was,
 zodat de pis onder de deur kwam vergezeld van goeie duften....
(Travelling= beautyfull!!)

Om 4 uur ’s nachts kwamen we in
Bima aan. Alles dicht , maar genoeg
plaatselijke “salesmen” die je op weg willen helpen.
Dus een peukkie en
de mannen mochten zelf bieden. Onze taxi (paard en wagen) bracht ons
naar het hotel waar we het nachttarief betaalden met de gebruikelijke
”new in town belasting" maar we besloten ons daar niet meer druk over
te maken. Volgend ochtend door Bima gesjokt> leuk maar niet meer dan
dat dus lieten we ons door 3 opgeschoten jochies in de indo-rave-bemo
naar Sape brengen voor de overtocht naar Flores.

 

Om 25.03.04 kwamen we op Flores aan. Volgende ochtend 05.00
vissersbootje naar Rinca gehuurd om de Rinca(Komodo) varaan een
bezoekje te brengen. De boottocht fantastisch met geweldig uitzicht
over Flores en tijdens de jungle tocht 2 varaanen ”in the wild” gezien
en 7 bij de keuken.Verder grotten bezocht en bij mensen thuis gegeten.
Niet te veel gereist want daar hadden we geen zin in en op 28.03.04 de
Love-boot naar Makkasar(Sulawesi) genomen.

Makkasar klinkt heel avontuurlijk maar inwekelijkheid is het gewoon een
smerige stad met 2 miljoen inwoners en open rioolen en veel te druk
dus.... wegwezen richting Rantapao ”the gateway to Tana toraja” de
hooglanden van Sulawesi met veel traditionele gebruiken. Begravenis
bijgewoond waar voor je neus 20 buffels den keel wordt afgesneden… heel
traditioneel allemaal... watervallen, aan de bergwand hangende
doodskisten van 200 jaar geleden, wederom prachtige uitzichten kortom
tijd om richting Togian island te vertrekken.

De reis ging via Palopo-Pendolo-Tentena-Poso naar Ampana een ritje 3 dagen
door de hooglanden van Sulawesi.
Waarbij we in Pendolo ons naar een
romantisch hostel lieten brengen door de Betjak (brommertaxi). Homestay
failliet, bedjak weg, sta je weer in de middle of the jungle. Gelukkig
vond lins een mannetje (waar die nou vandaan kwam?) die ons weer terug
in de bewoonde wereld bracht.

Via Ampana met de boot naar de Togian Island om daar te genieten van een hutje op een bounty strand en te duiken met de Zwitserse Conzage die we op Gili Trawangan hadden ontmoet. Jezus wat is ut daar prachtig onderwater enorme koraalvelden met wel 20 soorten koraal 30 soorten sponzen en natuurlijk vissen in allerlei soorten en maten.

Ondertussen begon de tijd te dringen( 60 dagen visum)dus zijn we op 12 april naar Jogyakarta gevlogen geweldige zonsopgang op de Borobudur meegemaakt, Het Hindu-geloof uitgelegd gekregen bij de Prambanan Tempels de beste warung van Indonesie ontdekt, paleis van de Sultan bezocht, enorm veel Batik gezien maar nix gekocht. En via Bandung en Bogor(Alwaar ik in de botanische tuinen mijn 1st snake in the wild heb gespot !) naar Jakarta te gaan om het vliegtuig naar Singapore te nemen. Dat werd nog ff spannend want ze wilden onze tickets niet accepteren die in Australie gewijzigd waren, terwijl dat eigenlijk niet mocht omdat de tickets maar 1 maand geldig waren. Dus toneelstukje opgevoerd baas erbij, zijn baas erbij en het toch voor elkaar gekregen. Het is nu 20.04.05 en we zitten dus in Singapore Little india om precies te zijn in een hosteltje voor weinig te genieten van het indiase eten en me eigen suf te typen. Morgen nog ff naar het hoofdkantoor van Singapore Airlines om het laatste gedeelte van mijn .ticket terug te krijgen ( wie niet waagt die niet wint).

Het plan is om verder via Melaka naar Kuala-Lumpur te reizen. En daar zien we wel verder. Want het plan is…er is geen plan !!! Verder is het je misschien opgevallen dat ik nogal aan ut kloten ben met hoe ik ut op den website krijg maar ut staat er in iedergeval op en neem nou maar van mij aan dat dit bloed ,zweet en veel gegodver heeft gekost 

Lator!!!!!!!!!!!

 

20 Februari 2005

 

Hatjiekiedee het grote Azie avontuur is begonnen hoor !!!!! Na een vlucht van 5 = uurtjens vanaf Melbourne landen we op Dempassar Bali. Zoals echte backpackers betaamd liepen we vol goede moed de termimal uit, om na 5 seconden het water door je bilnaad te voelen gutzen, Jezus Christus wat een hitte, HEEE mister you want transport, klonk toen nog als muziek in den oren!!! Howmuch to Sanur please ???? 30.000 umpies. 30.000 umpies ???? 3 EU okhee.

 

Na een paar logement te hebben bekeken, namen wij ons intrek in Logement  The Watering hole ( Whats in a name want er was geen water te bekennen of het moet het straaltje uit den douche zijn geweest?) de kamers waren prima maar wat nog belangrijker was, was dat het tegenover het GRAND BALI BEACH HOTEL(*****) is gevestigd, alwaar de rest van de Familie Dijkman bivakkeerde en die we een surprise visit zouden brengen, zo gezegd .. zo gedaan!!! Nou helemaal fantastisch natuurlijk !!!!! Pa en Ma nodigde ons uit om bij hun in het BALI BEACH in te trekken, wat wij natuurlijk niet konden weigeren (Thanx Ma en Pa!!) al was het maar om eens ff rustig te wennen aan de temperatuur (gem. 34 graatjes) en the way off live van den kleine aziers.

 

Ik moet zeggen dat we dat wel ff nodig hadden want een kleine cultuurschock kwam toch ff den hoek om kijken. Dusss lekker bakken in het rustige SANUR terwijl we den afdingkunsten van Erik en Ieneke (broer en schoonzus Lins) afkeken. Waarbij ien tot op het bot gaat maar als tourist betaal je evengoed nog altijd het dubbele dus achteraf  iedereen. Duussss 10 dagen relaxing, beetje eten, zonnen, zwemmen, eten, zonnen, zwemmen relaxing op ut Tampaatje. Ondertussen nog FF met Erik en Ien den rubberboot den Agung Agung afgeraft (Toppertje !!!), op den brommert de Sawas rond Ubud onveilig gemaakt, en na dit alles weer op ut Tampaatje den relaxhouding aannemend.

 

 Op 3 maart stapte den Fam Dijkman weer op ut vleugzieg en wij vertrokken naar Legian op den volgende dag in Het KUTA INN  ons intrek te nemen midden in het centrum van Kuta Bali ( eigenlijk veel te duur maar ja !! 100.000 umpies p/n (10 EU. Incl breakfast). Gister een bezoekje aan Uluwatu gebracht, Tempel ter ere van den zee goden met appies leuk hoor...... maar niet echt spannend. Overigens waren lins en mijn persoontje de grootste attractie daarroo want wij moesten met iedereen op de foto !!!!!! Nou morgen naar Lombok een kijken wat daar te doen is...... Greetingzzz

 

 

 

 

 


 

 

Steves free web site templates